Atenuatoare de zgomot dreptunghiulare disipative

Obiectivul amortizoarelor dreptunghiulare Funcția amortizoarelor de zgomot dreptunghiulare disipative este de a reduce sau chiar de a elimina zgomotul produs și transmis în interiorul unei rețele de conducte prin care circulă un curent de aer. Această reducere a zgomotului se realizează prin transformarea energiei acustice în căldură, la trecerea undei sonore printr-un material fonoabsorbant. Amortizoarele de zgomot dreptunghiulare disipative cu deflectoare (baffles) paralele de la EMEXON sunt construite cu o carcasă din tablă galvanizată cu grosimi intre 0.7 si 1 mm grosime. Silenciadores rectangulares

Caracteristicile constructive ale amortizoarelor de zgomot rectangulare disipative
Prizele sunt furnizate cu rame preformate de grosime și lățime corespunzătoare secțiunii fiecărui amortizor. Sunt cadrele tipice folosite la executarea conductelor metalice de aerisire. Acest lucru facilitează foarte mult asamblarea în orice instalație de conducte. La cerere, pot fi furnizate și alte tipuri de sisteme de îmbinare. Rame unghiulare sau balustrade forate.
Materialul absorbant folosit este montat pe cadre din tablă pe care le numim deflectoare (baffles). Există mai multe tipuri de deflectoare în funcție de grosimea lor: 100, 150 și 200 mm pentru deflectoarele centrale si respectiv 50, 75 si 100 mm pentru deflectoarele laterale.
Există mai multe modele de atenuatoare de zgomot dreptunghiulare, care sunt selectate pentru un anumit debit și nivel de zgomot al sursei. Alegerea corectă a amortizorului va determina secțiunea de trecere liberă, grosimea deflectoarelor, distanta dintre ele, precum și lungimea. Ca regulă generală, cu cât celulele sunt mai groase, cu atât amortizarea acustică este mai mare. Cu cât distanța dintre celule este mai mică, cu atât amortizarea este mai mare. Totuși, trebuie avut în vedere că celulele foarte largi, foarte apropiate între ele și de mare lungime, provoacă o pierdere mai mare de presiune în amortizor. Trebuie să găsești un echilibru tehnic pe care noi cei de la EMEXON suntem obișnuiți să-l definim. Materialele utilizate la fabricarea amortizoarelor dreptunghiulare: Componentele metalice din tabla cu grosimi intre 0,7 si 1 mm. Utilizam diverse materiale fonoabsorbante, fie materiale fibroase cu densitate mare, de 70 Kg/m3, fie placi Stratocell Whisper sau Basotect .

Alte caracteristici remarcabile ale amortizoarelor noastre.
Intrarea celulelor are o geometrie în formă de „V”, care asigură o cădere de presiune mai mică. Opțional, se pot face și la ieșire amortizoare dreptunghiulare.

Finisaje speciale ale amortizoarelor dreptunghiulare
Pentru aplicații speciale, spitale, camere curate etc. acolo unde cerintele de calitate a aerului in reteaua de conducte sunt foarte stricte, folosim izolatie din voal textil, care asigura o rezistenta adecvata pentru a putea curata mecanic componentele interne fara risc de rupere. Când debitele de aer de tratat sunt foarte mari, propunem construcția amortizorului de zgomot în module de dimensiuni gestionabile care sunt ulterior asamblate pe șantier. Pentru viteze mari, peste 20 m/s, celulele sunt furnizate cu o placa de protectie perforata.

Inapoi sus
X